Välbalanserade däck och däckmaskiner

Gör det själv eller anställ en robot på permanent basis att göra jobbet åt dig. Du kan välja själv. Däckbalansering är inte helt enkelt. Vad som dock underlättar är att man har korrekt utrustning och tillförlitliga maskiner tillgängliga.

PELA Manuell däckbalanserare är en hjulbalanseringsmaskin utan elmotor. Denna däckbalanseringsmaskin är ett utmärkt val för den som eventuellt kan ha det lite snålt med plats, men även för den som kanske inte ämnar nyttja maskinen varje dag eller allt för ofta och därför även kanske föredrar att lägga de insparade utgifterna, som kostnadsskillnaderna mellan en manuell och en automatisk däckbalanseringsmaskin innebär, på något annat t.ex. ett däcktestkar eller en däckbytardomkraft. PELA Manuell däckbalanserare fungerar på samma vis som en PELA automatisk däckbalanserare med den enkla skillnaden att man får till att snurra hjulet för hand istället för att bara trycka på knappar och förlita sig på en elmotor. Den manuella däckbalanseraren är mycket smidig och praktisk för omförflyttning och placering.

PELA Automatisk däckbalanserare U-860 är däremot kanske inte alls lika smidigt då den råkar väga 100 kilo och därför inte är lika lätt att flytta runt på. Men den är heller inte tänkt att kontinuerligt flyttas runt på. Detta är istället en maskin som är utmärkt för professionellt bruk och är lämplig för personbilar, motorcyklar och lätta lastbilar. PELA Automatisk däckbalanserare U-860 har massor med fördelar med allt från funktioner såsom viktplacering med mätsticka, aluminiumprogram med automatiskt viktplaceringssystem, program för dolda vikter för fälgar och ekrar och självkalibrering med mera.

På Verktygsboden.se hittar du både den manuella däckbalanseraren och den betydligt mer avancerade och automatiska däckbalanseraren och dessutom ett stort utbud av däckbalanserare i ett uttömmande omfång däremellan.