Kategoriarkiv: Mode

Skyddande arbetskläder för påfrestande jobb

Skyddskläder betyder olika saker beroende på det skydd som krävs och i vilken arbetsmiljö som skyddskläderna i fråga ska till att nyttjas, samt vidare beroende på kringliggande faktorer, och de potentiella risker som förefaller det specifika yrkesutövandet, vad det än må vara.

Berendsen Workwear är väl medvetna om detta och har därför låtit tagit fram ett antal olika kollektioner av skyddskläder som alla är specifikt utformade och kvalitetssäkrade utefter olika exponeringsrisker och för olika yrken, yrkessituationer och arbetsplatser.

Berendsen Workwears kollektion Multi Splash är en som ger skydd i arbeten som omringas av flera riskfaktorer samtidigt. Dock förblir en av de mest frekvent återkommande riskfaktorerna också en av de mest grundläggande, det vill säga, risken som utgörs i att inte vara tillräckligt synlig, och därför inte uppfattas innan dess att någon annars tråkig olycka inträffar.

Förhöjd synlighet är bland det viktigaste av säkerhetsaspekter på väldigt många arbetsplatser. Det tydligaste exemplet kanske känns igen från hårt arbete precis intill eller till och med på högtrafikerade motorvägar och liknande.

Varje steg du kan ta för att minska risken att få en lastbil i ryggen är tveklöst värd att ta. Med det enkla faktum att lastbilschauffören i detta exempel faktiskt ser dig i god tid och på långt avstånd minimerar du självfallet den risken avsevärt.

Multi Splash kollektionen är även rustad att motstå potentiell kontakt med kemikalier och även arbete kring arbetsplatser med eventuell explosionsrisk eller explosiv brandrisk. Du hittar vidare information om Multi Splash samt andra kollektioner av skyddskläder från Berendsen Workwear på Berendsen.se.